Aktiespararna

Rykten om bud på skogsbolaget – aktien rusar

Av Nyhetsbyrån Direkt
1 november 20181 min lästid

Den svaga kursutvecklingen i Billerud Korsnäs har lockat fram potentiella budgivare runt bolaget, däribland riskkapitalbolag, SCA och kinesiska aktörer.

Det skriver Dagens Industri i torsdagens tidning med hänvisning till källor.

"Ett stort amerikanskt riskkapitalbolag, och sedan en kinesisk grupp inom packaging", säger en industrikälla till tidningen om vilka som just nu är de hetaste intressenterna.

Billerud Korsnäs har backat från nivåer kring 140 kronor i våras till att nu noteras en bit över 100-kronorsstrecket, bland annat på grund av problem för den nya stora investeringen i Gruvön.

Kurstappet har enligt DI:s artikel gjort att intresset för bolaget tilltagit och nu är det alltså främst ett amerikanskt riskkapitalbolag och kinesiska aktörer som räknar på kartongbolaget. SCA har också gjort budkalkyler och ledningen ville enligt DI slå till, men huvudägaren Fredrik Lundberg sade nej.

Enligt DI:s uppgifter ska Billeruds Korsnäs storägare Michael Kaufmann, med 15 procent av aktierna, vara villig att sälja till "rätt pris".

Aktien rusar

Billerud Korsnäs klättrar kraftigt på börsen efter nyheten. Kort efter börsöppning är den pressade aktien upp cirka 18 procent.

Dela med dig