Aktiespararna

Så slutade aktietävlingen: ”Fin portfölj”

Av Redaktionen
23 september 20192 min lästid
Aktiepodden är åter en veckopodd! Från och med nu spelas in ett nytt avsnitt av Aktiepodden in varje måndag kl 10.

Före sommaruppehållet bjöd experterna i Aktiepodden på varsitt spännande aktiecase. Utfallet? Alla tips slog med börsen med marginal.

Frekventa lyssnare av podcasten minns den tävling som analytikerna Carl-Henrik Söderberg, Christoffer Ahnemark och Jonatan Andersson drog igång i slutet av juni.
Trion tog ut varsin aktie som de trodde skulle prestera extra bra under perioden 24 juni till 30 augusti.

Carl-Henrik Söderberg valde den då hårt pressade Stora Enso, Christoffer Ahnemark tog Lundin Petroleum och Jonatan Andersson bestämde sig för det betydligt mer riskabla Oasmia.

Slutresultatet blev väldigt lyckat. Aktierna steg 8,7 procent, 5,6 procent och 22,2 procent att jämföra med Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index som landade på - 0,8 procent.

Sätter vi ihop en likaviktad portfölj gentemot index visade det sig bli en bra affär.

Poddportföljen vs OMXSPI


– Det är klart att högriskaktien Oasmia till största del bidrog till den kraftiga överavkastningen men sammantaget en fin utveckling på en annars svag börs, säger Carl-Henrik Söderberg.

Favoriterna i höst
I avsnittet pratar analytikerna, utöver tävlingen, om svag makrostatistik från inte minst nyckelekonomin Tyskland, attacken mot oljeanläggningarna i Saudiarabien, spaningar från Husqvarnas kapitalmarknadsdag, Korta Portföljens utveckling och om vilka typer av aktier de ser gå en trevlig höst till mötes.

– Vi gillar främst fastighets-, och defensiva aktier, säger Christoffer Ahnemark.

Lyssna på avsnittet här

Aktiepodden

Dela med dig