Aktiespararna

Saab får säljstämpel - aktien faller tungt

Av Finwire/Redaktionen
5 mars 20241 min lästid
ABG Sundal Collier sätter säljstämpel på Saab-aktien.
ABG Sundal Collier inleder bevakning av försvarsbolaget Saab med en säljrekommendation och riktkursen 600 kronor. Aktien faller tungt som en följd under tisdagen.

Analyshuset sticker därmed ut från övriga analyskåren genom att vara ensamma med en säljstämpel på Saab. Bakgrunden till detta är att ABG anser att marknaden underskattar riskerna kopplat till Saabs verksamhet, rapporterar Bloomberg News.

ABG sätter sälj på Saab

Man framhåller att Saabs verksamhetsgren är mycket reglerad och investeringsintensiv. Den värdering som bolaget har nu “återspeglar inte risken i investeringar och långsiktiga projekt", säger ABG och noterar att merparten av Saabs verksamhet är långsiktig medan kassaflödet är ganska volatilt, vilket båda begränsar lönsamheten.

Även om den höga efterfrågan på Saabs produkter är uppskattad, kommer den inte att fullt ut lösa frågorna kring marginalen och kassaflödet, enligt ABG.

Ser en nedsida på 28%

Saab faller nästan 5 procent på Stockholmsbörsen. ABG:s riktkurs innebär en nedsida på cirka 28 procent jämfört med nuvarande kursen.

LÄS MER: Analytikern om Saabs Q4 och hur man ska tänka framåt

Media och analyshusSaab

Dela med dig