Aktiespararna

Saab flyttar huvudkontoret – igen

Av Nyhetsbyrån Direkt
17 april 20181 min lästid

Saab har flyttat tillbaka sitt huvudkontor in till centrala Stockholm, efter att så sent som i mars 2012 ha flyttat från World Trade Center till Alviks torg i Stockholmsförorten Bromma.

Det bekräftar försvarskoncernens presschef Ann Wolgers för Nyhetsbyrån Direkt.

Skälet till den senaste omgrupperingen, som skedde i påskas, är att Saab "har växt som företag och att vi behöver en yta där vi kan möta våra kunder och visa upp våra produkter på", uppger hon i ett mail.

Förra gången motiverades flytten med kostnadsskäl: enligt Saab räknade bolagets då årsgamla och kostnadsmedvetna vd Håkan Buskhe med att spara ett par miljoner kronor per år i hyreskostnader.

Det förra hyreskontraktet var på just sex år, med Anders Bodin Fastigheter som värd. Den nya adressen är Olof Palmes gata 17, där fastigheten ägs av fackförbundet Unionen.

Gatunamnssymboliken - Olof Palme var personligen involverad i svensk vapenexport till Indien på 1980-talet, och två veckor innan han mördades på gatan i fråga beställde Indien haubitsar från Bofors - till trots: det är inte på det nya huvudkontoret som vd Håkan Buskhe har säljmöte med Indiens premiärminister på tisdagseftermiddagen. Detta äger rum på Stockholms stadshus.

Dela med dig