Aktiespararna

Säljrekarna haglar på tisdagen

Av Redaktionen
16 oktober 20184 min lästid

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Epiroc till sälj från behåll. Det framgår av en analys med titeln "Rock fall".

Riktkursen justeras ned från 97 till 85 kronor. Epiroc stängde på 92:62 kronor på måndagen.

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Atlas Copco till sälj från behåll. Det skriver Bloomberg News

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Gränges till 125 kronor från tidigare 140 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från mäklarfirman.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Skanska till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 156 från 164 kronor. Det framgår av en analys med titeln "Short- and long-term rate risk" som släpptes på måndagskvällen. Skanska stängde på 162:80 kronor på måndagen och aktien har backat drygt 9 procent de senaste fyra veckorna.

Pareto Securities sänker riktkursen för Getinge till 114 kronor från 120 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys i vilken Pareto betecknar måndagens kursfall på drygt 18 procent som en "stor överreaktion" på bolagets besked om en reservering om 1,8 miljarder för skadeståndskrav i USA.

"Vi tror fortfarande på en operationell vändning", skriver Pareto och pekar på den organiska tillväxten under 2018 och förmodat förbättrade marginaler under 2019. Getinge föll 18,4 procent på måndagens Stockholmsbörs och stängde på drygt 75 kronor.

Bernstein inleder bevakningen av Swedish Match med rekommendationen market perform. Det skriver Bloomberg News.

Barclays sänker riktkurserna för verkstadsbolagen SKF, Sandvik och Atlas Copco. Det skriver Reuters.

Riktkursen för SKF dras ned till 145 kronor från tidigare 155 kronor. Rekommendationen undervikt upprepas. För Sandvik sänks riktkursen till 140 kronor från 145 kronor och rekommendationen undervikt kvarstår. Atlas Copco:s riktkurs justeras ned till 270 kronor från tidigare 290 kronor och rekommendationen övervikt kvarstår. På måndagen stängde SKF B på 153:75 kronor, Sandvik på 140:25 kronor och Atlas Copco:s stängningsnotering var 226:30 kronor.

BMO Capital Markets sänker riktkursen för Autoliv till 99 dollar från 114 dollar. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av Bloomberg. Den nya riktkursen motsvarar cirka 885 svenska kronor. Aktien stängde på lite över 723 kronor på måndagen i Stockholm

ABG Sundal Collier sänker riktkursen på Getinge från 70 till 65 kronor och upprepar sin säljrekommendation för aktien. Det framgår av Bloomberg. Den sänkta riktkursen kommer efter att bolaget på söndagskvällen meddelat att det reserverar 1,8 miljarder kronor för förväntade kostnader för skadeståndskrav med kopplingar till dotterbolaget Atrium Medical och dess kirurgiska nätimplantat.

ABG varnade i slutet av september för att Getinge riskerade att hamna i en långdragen och dyr stämningshistoria gällande bråckkirurgiprodukter, såsom nätimplantat. Getinge föll 18,4 procent på måndagens Stockholmsbörs och stängde på drygt 75 kronor.

Morgan Stanley återupptar bevakningen av Telia med rekommendationen jämvikt. Riktkursen är 44 kronor. Det skriver Reuters. Teliaaktien stängde på 41:25 kronor på måndagen.

DNB Markets inleder bevakning av mobilbettingbolaget Leovegas med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 70 kronor.Det rapporterar Bloomberg News. Leovegas aktie handlades vid 48:24 kronor på Stockholmsbörsen i slutet av måndagens handelssession. Det innebär att DNB Markets ser en uppsida på 45 procent.

Redaktionen/Direkt

Dela med dig