Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-01-17

Sänker H&M: ”Marginaltapp oundvikligt"

wysiwyg_image

H&M:s rörelsemarginal kan komma att fortsätta ner då bolaget brottas med skiftet till onlinehandel, menar Société Générale.

"Vi kan inte se hur en fortsatt marginalnedgång för H&M-varumärket ska kunna undvikas. Om H&M väljer att erbjuda fria och snabba leveranser, och ett smidigt sätt för kunderna att returnera varorna, skulle det kunna ge stöd åt den jämförbara försäljningsutvecklingen men på bekostnad av marginalen. Å andra sidan, om H&M är långsamma med att rulla ut ett bra onlineerbjudande, kan den negativa försäljningstrenden fortsätta att pressa marginalen givet bolagets fasta kostnader", skriver Société Générale i en analys.

Société Générale har sänkt sin riktkurs för H&M till 129 kronor från 144 kronor och upprepat rekommendationen sälj, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen.

Av analysen framgår att H&M:s rörelsemarginal verksamhetsåret 2016/2017 väntas sjunka till 9,8 procent (12,4). För 2017/2018 räknar Société Générale med 9,4 procent och året därefter 9,2 procent.

H&M-aktien var ned 2,6 procent till 156 kronor vid 10.30-tiden på onsdagsförmiddagen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.