Aktiespararna

Save By Bell - gör småsparare till strategiproffs

Av Redaktionen
17 september 20203 min lästid
Mer än varannan sparare uppger att tid- och kunskapsbrist är ett stort hinder för att framgångsrikt spara i aktier.

För många står sparkapitalet därför kvar på bankkontot eller så överlåts placeringarna till fondförvaltare eller sparappar, ofta med höga avgifter som följd. Men nu lanserar vi appen Save By Bell som ska lösa problemet.

– Save By Bell blir ett nytt verktyg där vi hjälper småsparare att bli mer framgångsrika på börsen. Sedan tidigare har vi bland annat det mer avancerade analysprogrammet Hitta kursvinnare och en omfattande utbildningsverksamhet säger Joacim Olsson, vd på Aktiespararna.

Varje börsdag håller Save By Bell koll på de svenska aktierna utifrån noga utvalda strategier och räknar fram topplistor, samt när det genereras köp- eller säljsignaler. Användaren får dagligen notiser om intressanta case och kan också följa allt som händer direkt i appen. Om användaren hittar något intressant kan hen söka mer information eller logga in på sitt konto och göra sin affär.

– För många sparare är tid ett stort problem, och de tjänster som kan förenkla sparandet gör ofta kunden passiv. Vi vill göra det smidigt att öka sin kunskap om aktiemarknaden, hänga med i vad som händer och samtidigt lära ut mer om några av de bästa/vanligaste modellerna för aktiesparande som finns. Vi tycker att alla förtjänar kunskap så att man själv kan fatta bra beslut, säger Joacim Olsson.

Beprövade strategier

Plattformen låter sina användare följa strategier som historiskt sett slagit index och som några av de bästa investerarna i världen använder. Samtidigt övervakar den marknaden och ger konsumenten köp- och säljsignaler när börsen är öppen, baserat på den strategi hen tror på.

En aktiestrategi är ett sätt att komma fram till vilka aktier man ska köpa eller sälja och när man ska göra det. Det finns primärt två typer av aktiestrategier: fundamentala och tekniska. Fundamentala strategier bygger på siffror som bolagen har rapporterat och en massa antaganden om hur dessa siffror ska bli framöver. Tekniska strategier bygger på bolagets aktiekurs och dess historik, och utifrån denna kan kunden komma fram till hur kursen kommer att utvecklas framöver.

I Save By Bell finns det tre fundamentala och två tekniska strategier. Strategierna är noggrant utvalda av Aktiespararna. Att appen är uppbyggd enligt olika strategier som uppdateras i realtid förhindrar även att alla användare gör samma val.

Save By Bell är en app för svenska aktier som varje dag ger sina användare köp- och säljsignaler i mobilen. Du hittar den i AppStore eller Google Play och den kostar 29 kronor i månaden. 

Spara smart

Dela med dig