Aktiespararna

SBB på väg säkra miljardlån

Av Finwire/Redaktionen
19 juni 20241 min lästid
Leiv Synnes, vd för SBB.
Fastighetsbolaget SBB:s bostadsenhet Svea Fastigheter är på väg att slutföra ett säkrat lånepaket på 10,4 miljarder kronor med en grupp av skandinaviska banker. Det uppger en källa till Bloomberg News.

Låneavtalet innebär att ett av de sista hindren för en börsintroduktion av Sveafastigheter kommer att ha övervunnits, med tanke på att enheten först behöver ha ett fristående finansieringspaket på plats, sade personen.

Tidpunkten för en notering är ännu inte fastställd men är fortfarande planerad att ske under 2024, enligt källan. SEB, som är rådgivare i listningen, har avböjt att kommentera.

Vidare framgår det att Svea Fastigheter också planerar att emittera icke säkerställda obligationer för cirka 2,5 miljarder kronor genom ett utbyteserbjudande till befintliga obligationsinnehavare i SBB:s kapitalstruktur. SEB, DNB och Danske Bank ska vara rådgivare kring detta. SBB har avböjt att kommentera.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig