Aktiespararna

SCA kritiseras av egna revisionsföretaget - aktien tappar

Av Finwire/Redaktionen
4 mars 20241 min lästid
SCA uppges ha brutit mot miljöcertifieringen FSC-standardens krav på hänsyn till så rödlistade arter.
Skogsindustribolaget SCA har inte bara kritiserats av miljöorganisationen Skydda Skogen för sitt skogsbruk, utan också av det egna revisionsbolaget Det Norske Veritas för bristande hänsyn till rödlistade arter. Det skriver Dagens Nyheter.

“De tycker att vår rutin kring detta är för otydlig, så nu håller vi på att ändra i våra rutiner för att säkerställa att vi uppfyller kraven. Det handlar om att vi ska planera våra hänsynsåtgärder vid avverkningar annorlunda”, säger Ola Kårén, skogsskötselchef på SCA.

Hänsynsåtgärder vid avverkningar syftar i detta fall om att ta hänsyn till mångfalden. Det innebär att bolaget kan behöva lämna kvar delar av skogen där det finns rödlistade arter.

Det Norske Veritas säger upp avtal

Samtidigt framgår det att Det Norske Veritas har valt att säga upp avtalet med SCA, utan att säga varför.

Kårén uppger att avtalet sades upp av Det Norske Veritas och att det skulle röra sig om en omprioritering av resurser. Han säger att SCA inte har några direkta synpunkter kring detta.

Aktien tappar på beskedet och handlas i skrivande stund ned 2,9%.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig