Aktiespararna

Securitas tillväxt högre än väntat

Av Finwire/Redaktionen
8 maj 20242 min lästid
Securitas ebita i linje med konsensus.
Säkerhetsbolaget Securitas redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Rörelsevinsten ökade.

Omsättningen steg 4,0 procent till 39 260 miljoner kronor (37 751). Utfallet kan jämföras med Euroland analytikerkonsensus som låg på 38 824. Den organiska försäljningstillväxten var 7 procent (12).

Ebita-resultatet uppgick till 2 357 miljoner kronor (2 180), väntat 2 353, med en ebita-marginal på 6,0 procent (5,8).

Securitas vd kommenterar

"Förbättringen av rörelsemarginalen fortsatte i det första kvartalet och uppgick till 6,0 procent (5,8), driven av en stark utveckling i vår nordamerikanska verksamhet", säger vd Magnus Ahlqvist.

"Även Ibero-Amerika utvecklades väl, medan Europa var svagt främst på grund av utmaningar inom flygplatsverksamheten. Rörelsemarginalen i koncernen förbättrades både inom säkerhetstjänster och inom teknik och säkerhetslösningar."

Rörelseresultatet blev 1 988 miljoner kronor (1 744). Rörelsemarginalen var 5,1 procent (4,6).

"Integrationen av STANLEY Security fortskred och ytterligare kostnadssynergier realiserades även om de delvis motverkades av operativa kostnadsökningar från den pågående system- och supportintegrationen, vilken utvecklas enligt plan", säger Ahlqvist om det stora förvärvet av Stanley Security.

Framåt är Ahlqvist optimistisk.

"Securitas strategiska transformation är på rätt väg och vi är fast beslutna att nå målet om en rörelsemarginal på 8 procent vid utgången av 2025."

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig