Aktiespararna

Senaste heta aktietipsen: Köp Lundberg

Av Nyhetsbyrån Direkt
12 juni 20172 min lästid

Kinnevik, Lundberg, Investor, Traction och Öresund pekas ut som köpvärda investmentbolag på Stockholmsbörsen av Börsveckan, enligt den senaste utgåvan av tidningen.

* Kinnevik - köp. Det största innehavet har haft en bra utveckling hittills i år, men den egna aktien har halkat efter. Substansrabatten uppgår till 20 procent vilket är attraktivt, enligt Börsveckan.

* Lundberg - köp. Man kan gott äga Lundberg-aktien i en långsiktig sparportfölj, substanspremien till trots, menar tidningen.

* Investor - köp. En trygg pelare i aktieportföljen, med bra spridning av bolag, duktig förvaltning och låg skuldsättning som lockar, skriver Börsveckan. Rådet blir att köpa Investor och stoppa i byrålådan.

* Traction - köp. Börsveckan ser positivt på det aktiva ägandet, rabatten och historiken.

* Öresund - köp. Öresunds portfölj är en premieprodukt till premiepris. Börsveckan gillar de flesta av kärninnehaven men har lite svårt att svälja den höga premien med tanke på att huvuddelen av portföljen är noterad.

* Industrivärden - avvakta. Med ny ledning tuffar det på riktigt bra för cykliska Industrivärden, men det kan vända snabbt och substansrabatten är för liten.

* Melker Schörling - avvakta. Det enda argumentet för att köpa MSAB utöver den lilla rabatten, vore om man tror att bolaget blir mer aktivt i förvaltningen under den nya ledningen (med bra affärer som resultat).

* Volati - avvakta. Ett av de mer intressanta investmentbolagen på börsen, med en bred portfölj och historiskt hög tillväxt. Värderingen är dock hög.

* Latour - avvakta. För hög värdering av portföljbolagen, inte minst i Assa Abloy som utgör en tredjedel av substansvärdet.

* Spiltan - avstå. Synen på Paradox är avgörande i Spiltan, menar Börsveckan som anser att Paradoxaktien är dyr.

Dela med dig