Aktiespararna

Ser möjlig extrautdelning i Volvo

Av Nyhetsbyrån Direkt
3 oktober 20171 min lästid

Volvos rekordstarka kassaflöden i kombination med en överkapitaliserad balansräkning ger utrymme för extrautdelning, eventuellt redan för 2017.

Det skriver Nordea i en analys där bankens köprekommendation upprepas och där riktkursen höjs 10 kronor till 175 kronor, en förändring Nyhetsbyrån Direkt redan har rapporterat om på tisdagen.

"I våra prognoser kommer Volvo avsluta året med en nettokassa (exklusive pensioner) på 21 miljarder kronor, och vi ser en överskottskapital motsvarande 10 kronor per aktie. Inklusive en avyttring av verksamheten inom Govermental Sale, växer detta till 14 kronor per aktie, något som stiger till 22 kronor per aktie (14 procent av börsvärdet) vid slutet av 2018", skriver Nordea.

Banken argumenterar, vilket den gjort tidigare, även för att Volvos operativa förbättringar inte fullt ut återspeglas i värderingen.

"Vi tror i dag att Volvos nya fokus på kontinuerlig förbättring, tillväxt på eftermarknaden och högre kapitaleffektivitet kompenserar för de stora svängningarna på slutmarknaderna", skriver Nordea.

Volvo handlas upp 0,8 procent till strax under 158 kronor på tisdagen. Kursen har gått upp med 48 procent sedan årsskiftet.

Dela med dig