Aktiespararna

Börsveckan: Köpläge i dessa sex aktier

Av Finwire/Redaktionen
12 februari 20242 min lästid
Itab, Nimbus, Nelly, Rejlers, Bredband2 och Spiltan får köprekommendationer.
Börsveckan ger köpråd för Itab, Nimbus, Nelly, Rejlers, Bredband2 och Spiltan i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Revolution Race, Midsona, Probi, Epiroc, Byggmästare AJA och Linc samt ger säljråd för Öresund.

Börsveckan gör en uppdatering av sina råd för investmentbolag, innebärande fyra förändringar. Öresund sänks till sälj, från avvakta. Spiltan höjs till köp, från avvakta. Byggmästare AJA sänks till avvakta, från köp och Linc höjs till avvakta från sälj.

När det kommer till enskilda aktier så köpstämplar Börsveckan återigen Itab. Tidningen skriver att trots en tuff marknad och fallande omsättning har Itab vässat lönsamheten. Utsikterna för innevarande år är goda och höjd utdelning tyder på självförtroende.

Sätter köp på Nelly

Båtar är inte i ropet just nu, åtminstone inte för medelklassen. Premiumbåtarna säljer ändå förvånansvärt bra vilket är Nimbus räddning i dessa tuffa tider. Tidningen behåller sitt köpråd, trots en kursuppgång på 20 procent sedan det förra köprådet.

Nelly vände till svarta siffror i andra kvartalet förra året och den positiva lönsamhetstrenden består med riktigt stark bruttomarginal. Börsveckan bedömer att värderingen är låg och upprepar sitt köpråd.

Hög tillväxt på en svag marknad imponerar, i synnerhet som det görs med stigande lönsamhet. Revolution Race visar att konceptet är starkt även på nya marknader. Tidningen bedömer att värderingen är rimligt och ger rådet avvakta.

Börsveckan ser 25 procent uppsida i teknikkonsulten Rejlers på tolv månaders sikt och köpstämplar aktien.

Bredbandsoperatören Bredband2 hade ett solitt 2023. Tidningen behåller sitt köpråd och aktierna i sin portfölj.

Sätter avvakta på Epiroc

Midsona har haft det väldigt motigt de senaste åren med fallande tillväxt, klen lönsamhet och hög skuld. Senaste rapporten var ett steg åt rätt riktning men än återstår mycket arbete att göra, skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Det spretar lite i Probi som arbetar med att bygga en plattform för uthållig tillväxt genom omorganisation, ny ledning och nytt fokus. Det behövs med en omsättning som stått och stampat samtidigt som lönsamheten eroderat, anser tidningen och lämnar rådet avvakta.

Epirocs fjolår kan betraktas som ett mellanår men bolaget har nu växlat upp tempot med förvärv.
"Sammanfattningsvis så lyfter vi rådet från sälj till avvakta efter förvärvet av Stanley Infrastructure", skriver Börsveckan.

Marknadsnyheter

Dela med dig