Aktiespararna

SHB: Återhämtning för flera konsumentbolag tycks vara nära

Av Finwire/Redaktionen
13 juni 20241 min lästid
Handelsbanken gör en summering av sitt årliga nordiska tvådagarsseminarium med små och medelstora bolag. Vid seminariet deltog ledningar från 84 bolag.

“Ett antal trender kunde skönjas under de många presentationerna. Till exempel tycks en återhämtning för flera konsumentrelaterade bolag vara nära. Våra TMT-analytiker bedömde också att det finns mycket som tyder på att marknaden för teknikkonsulterna har bottnat och att vi bör se en positiv trend under 2025. Inom Hälsovård stack Addlife ut på ett positivt sätt”, skriver banken.

Det noteras också att hållbarhetsfrågorna nu tycks vara något mindre i fokus än under tidigare år.

Vad gäller verkstadsbolagen, som gått starkt sedan förra årets seminarium, löd beskedet att efterfrågan hade planat ut.

“Några bolag med exponering mot byggmarknaden och investeringstunga projekt, såsom Lagercrantz och Troax nämnde att de behöver se fallande räntor för att efterfrågan ska ta fart. Trots att flera bolag sade att de förväntar sig högre efterfrågan i slutet av 2024 eller tidigt nästa år, ser man ännu inte tydliga tecken på en återhämtning”, skriver Handelsbanken. TMT är en förkortning för teknik, media och telekommunikation.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Marknadsanalyser

Dela med dig