Aktiespararna

SHB: Sentimentet kan förbättras – köp JM

Av Elin Hanspers
31 januari 20241 min lästid
I en färsk analys skriver Handelsbanken att de drar upp sin kortsiktiga rekommendation för bostadsutvecklaren JM från behåll till köp. Den långsiktiga rekommendationen outperform upprepas.

Handelsbanken menar att sentimentet kring JM-aktien kan komma att förbättras ytterligare. Detta med stöd av den senaste rapporten, där bland annat försäljningen var bättre än väntat, och bolagsledningens kommentarer. Att bostadspriserna stabiliserats och att konsumentförtroendet kan vända upp ses också som positiva faktorer.

”Sammantaget bådar det gott för JM-aktien, som värderas till P/E 20x 2024 och 11x 2025pr. Vi höjer våra vinstprognoser med 5% för 2024-25. Utöver ett förbättrat marknadsläge kan JM kapitalisera på en stark portfölj av byggrätter och en solid balansräkning”, skriver banken.

JM får höjda riktkurser

Såväl Kepler Cheuvreux som Carnegie väljer också, efter den senaste rapporten, att höja sina riktkurser för JM. Kepler höjer till 175 från 160 medan Carnegie höjer till 160 från 150. Båda analyshusen upprepar behåll. DNB går här mot strömmen och sänker sin riktkurs till 130 från 140 och upprepar sälj.

JM-aktien handlas i skrivande stund upp 1,4% till 171,20 kronor senast betalt.

LÄS MER: Proffsen efter JM:s rapport: "Marknaden har blivit förlåtande"

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig