Aktiespararna

SHB ser 40% uppsida i ventilationsbolaget

Av Elin Hanspers
4 december 20231 min lästid
Lindab har förbättrat rörelsemarginalen betydligt, enligt SHB.Foto: Shutterstock
Lindab har blivit ett betydligt lönsammare bolag med potential att nå en rörelsemarginal i intervallet 10-15%, skriver Handelsbanken.

Lindabs rörelsemarginal har väsentligt förbättrats de senaste åren. Bolaget har också uppvisat en stabilitet genom försvagade marknadsandelar och marginaler. Det skriver Handelsbanken i sin analys.

”Vi menar att Lindab har blivit ett betydligt lönsammare bolag med potential att uppnå en rörelsemarginal i intervallet 10-1%, beroende på marknadscykeln”, skriver banken.

De menar även att bolaget, genom sitt stärkta kassaflöde, har frigjort kapital för förvärv och är välpositionerat för tillväxt.

40% uppsida

Att ventilation är huvudfokus för tillväxt anses också tala för en högre riktkurs, på grund av motståndskraften vid konjunkturnedgångar och att ”behovet för ökad energieffektivitet för att uppnå EU:s klimatmål driver en strukturellt högre efterfrågan”.

Den kortsiktiga rekommendationen blir köp och den långsiktiga rekommendationen outperform. Riktkursen höjs till 270 kronor på tre års sikt. Aktien handlas i skrivande stund till 192, 1 vilket ger en uppsida på 40%.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig