Aktiespararna

Småspararfavoriten dök - Swedbank ser fortsatt köpläge

Av Jessika Bouveng
23 augusti 20231 min lästid
Lisa Göras, kapitalförvaltare på Swedbank.
Lisa Göras är kapitalförvaltare hos Swedbank och går för sajten Aktiellt igenom vilka aktier som är hetast på börsen just nu. Hon lyfter bland annat en småspararfavorit som nyligen tog ett rejält dyk på börsen.

Industribolaget Nibe redovisade i förra veckan sina räkenskaper för det andra kvartalet. Rapporten mottogs inte väl av marknaden utan aktien dök rejält på börsen efter att bolaget bekänt färg. Rapporten visade bland annat att siffrorna kom in under förväntan vad gäller både EBIT och försäljning.

Nibes kommentar var att de förväntar sig att den långsammare tillväxtfasen kommer att vara kortvarig samt att marknaden kommer att vara mer normal under den andra halvan av 2023. Lisa Göras skriver under onsdagen att Swedbank är eniga med bolaget om förväntningarna framöver och att banken därför väljer att upprepa sin köprekommendation för aktien.

“Nibe har för den långsiktiga investeraren god avkastningspotential. Nedgången i kursen kan därför snarare ses som ett bra tillfälle att gå in aktien eller öka på befintligt innehav”, skriver Lisa Göras.

En annan aktie som kapitalförvaltaren finner intressant i nuläget är Synsam som under tisdagen kom med rapport. Rapporten togs emot väl av marknaden och aktien fick medvind. Enligt kapitalförvaltaren så sticker Synsam ut i jämförelse med andra bolag i branschen.

“Utöver detta är fastighetssektorn ständigt under diskussion med kunder gällande allt från hur de hanterar sina hybridförfall, avyttringar och räntekostnader”, skriver hon.

Nibe IndustrierSynsamMarknadsnyheter

Dela med dig