Aktiespararna

Spår ordentlig börsuppgång: ”Bra saker händer på marknaden”

Av David Flatbacke-Karlsson
7 maj 20182 min lästid

Det negativa sentimentet är överdrivet.
Experten ser i stället framför sig hur börsen stiger.
– Jag är ingen positiv kille i grunden, men jag börjar att bli mer positiv till aktier, säger Chris Harvey, aktiestrateg på Wells Fargo, till CNBC.

Efter flera år med klättrande kurser menar många att sötebrödsdagarna nu är över.

Men en person med fint anseende menar att raka motsatsen gäller.

På en betydligt mer volatil marknad än tidigare råder det en i mångt och mycket tveksam sinnesstämning gällande i vilken riktning börsen är på väg.

Chris Harvey, aktiestrateg på Wells Fargo, tycker dock att det finns flera skäl att ha en ljusare syn på framtiden.

– Jag är ingen positiv kille i grunden, men jag börjar att bli mer positiv till aktier. Det går att se att bra saker börjar att hända över hela marknaden, säger han till CNBC.

Uppgången kan bli ett faktum snart

Chris Harvey understryker att en rejäl studs uppåt kan bli verklighet redan inom ett par veckor. Han tror att bolagens starka vinstutveckling kommer att lägga grunden till lyftet.

Samtidigt betonar Chris Harvey att Federal Reserves mer strikta penningpolitik är anledningen till den turbulenta starten på 2018 sett ur ett börsperspektiv.

– När Fed tajtar till (sin penningpolitik) så brukar det gå att se att kurvan plattas till. Då får du en prisjustering. Det går att se en 5-10-procentig sådan på aktiemarknaden, säger aktiestrategen.

”Håll ögonen öppna”

Chris Harvey, som räknar med att börsindex S&P 500 kan stiga med 10 procent och nå 2,950 punkter före årets slut, lyfter fram att han ser flera intressanta möjligheter i det aktuella marknadsklimatet.

Det gäller däremot att investerare är noggranna i processen när det kommer till att välja rätt aktier.

– Var selektiv, behåll kylan och håll ögonen öppna. Det finns ingen anledning att stressa i den här situationen, lyder hans råd.


Dela med dig