Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-09

Stor potential i oljeaktien

wysiwyg_image

Oljepriset klättrar på bred front.
En speciell aktie inom sektorn har möjlighet att stiga ordentligt i värde, menar experterna.

En 40-procentig uppgång.

Oljepriset är på rejäl frammarsch.

Det för med sig möjligheter – inte minst för en pressad aktie.

LÄS ÄVEN: Så rasar SAS på börsen

26 av de 32 senaste veckorna har visat på neddragningar inom amerikanska oljelager. Statistiken, som är en av de viktigaste inom sektorn, Opec och Rysslands troliga vilja att förlänga produktionsneddragningarna förbi mars 2018 och politisk oro i Saudiarabien har fått oljepriset att skjuta i höjden.

Oljepriset har på sistone nått högsta noteringen sedan 2015. En uppgång på 40 procent. Dagens Industri har tagit en titt på aktier inom oljesektorn – och har, med hjälp av analytikerprognoser från Factset, hittat en potentiell kurssuccé.

MISSA INTE: Här är Ericssons största utmaning

Det talar för bolaget

Aktien som experterna tycks tro mest på inom oljesektorn är Africa Oil. Endast en av åtta analytiker har en säljrekommendation på bolaget med en tillhörande riktkurs på 9,50 kronor. Den sammanvägda riktkursen hamnar på 17 kronor per aktie. Det innebär en möjlig kursökning på 60 procent.

SE OCKSÅ: Vår marknadssyn just nu

Dagens Industris Richard Bråse, som skrivit artikeln, är inne på att det absolut finns möjligheter för Africa Oil att lyckas. Men frågetecknet ligger i att oljan fortsatt återfinns i backen. Produktion är flera år bort. Han undrar huruvida ett teoretiskt värde kan omvandlas till positivt kassaflöde.

Men det är ofrånkomligt att ett stigande oljepris kan gynna bolag som har gått sämre inom sektorn. Analytikerna ser även ordentliga lyft i två andra oljeaktier framför sig. Black Pearl har en kurspotential på 38 procent medan Lundin Petroleum-avknoppningen IPC har en motsvarighet på 19 procent, uppger DI.

YTTERLIGARE LÄSNING: Analytikerns verkstadsfavorit: ”Mer att ge”

wysiwyg_image

1

wysiwyg_image

2

wysiwyg_image

3

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.