Aktiespararna

Stora Enso höjer guidningen för helåret - aktien stiger

Av Finwire/Redaktionen
15 maj 20241 min lästid
Stora Enso spår signifikant högre ebit-resultat.
Skogsindustribolaget Stora Enso höjer sin guidning för helåret. Bolaget bedömer att den tidigare prognosen kommer att överträffas på grund av att man framgångsrikt genomfört resultatförbättrande åtgärder och att det råder mer gynnsamma marknadsförhållanden.

Stora Enso spår nu att det justerade ebit-resultatet blir signifikant högre i år än i fjol, vilket innebär +50 procent eller mer än fjolårsresultatet på 342 miljoner euro. Tidigare prognostiserade man för att ebit skulle landa på +15 procent, men mindre än +50 procent.

I guidningen som gavs i rapporten för Q1 uppgav bolaget att det väntade sig gravis förbättrade marknadsförhållanden under året, med ökad efterfrågan inom konsumentkartong och högre efterfrågan på massa och högre priser. Dessa trender uppges fortsätta.

"Koncernens åtgärder för att förbättra resultatet börjar bli synliga i resultatutvecklingen. Stora Enso har därför reviderat sina interna prognoser för helåret 2024 till en högre nivå än tidigare beräknat. Utsikterna har förbättrats tack vare ökande orderböcker och volymer för konsumentkartong, samt förbättrade prisutsikter för containerboard- och konsumentkartongverksamheterna", skriver Stora Enso.

LÄS MER: Mildare ras från Stora Enso än väntat

LÄS MER: Stora Enso föreslår sänkt utdelning

Dela med dig