Aktiespararna

Storägare bekräftar intresse för bud på Millicom

Av Finwire/Redaktionen
23 maj 20241 min lästid
Franska telekomentreprenören Xavier Niel bekräftar nu intresse för att lägga ett bud på Millicom. Det skriver hans holdingbolag Atlas Investissement i ett pressmeddelande.

"Mot bakgrund av medieuppgifter meddelar Atlas Investissement att bolaget undersöker ett potentiellt kontant uppköpserbjudande avseende Millicoms värdepapper", framgår det.

Bolaget uppger att det är i ett tidigt skede och att man undersöker alternativ som stödjer ett erbjudandepris på 24 dollar per stamaktie och motsvarande i svenska kronor för Millicoms Stockholmsnoterade svenska depåbevis. Aktien handlas till runt 24 dollar i förhandeln i USA.

Niel är redan storägare i Millicom med 29,1% av aktierna. Enligt källor till Bloomberg ska han nyligen ha kontaktat banker för att undersöka tillgången på finansiering om han skulle vilja gå vidare med ett uppköp.

Det är oklart huruvida Niel kommer att fatta ett beslut om att gå vidare med en affär. Vissa källor påpekar att en affär kan vara svår att genomföra med tanke på aktiens uppgång.

Millicom var under förra året på väg att potentiellt köpas upp av Apollo Global Management och Claure Group, men den affären blev inte av. Niel köpte in sig i samband med buddiskussionerna.

Enligt data som Bloomberg sammanställt är bolaget värderat till runt 11 miljarder dollar inklusive skulder.

Aktien steg 6,8% till 268,60 kronor innan Stockholmsbörsen stoppade handeln.

LÄS MER: Mobiloperatören köpvärd - ser flera triggers kommande år

LÄS MER: Millicoms rörelseresultat högre än väntat

Dela med dig