Aktiespararna

Storbanken: Aktien kan ta stryk - köp i dippen

Av Jessika Bouveng
3 juli 20231 min lästid
Svenska Handelsbanken sänker resultatprognosen för Electrolux inför det andra kvartalet och ser bra köpläge i en eventuell dipp.

Vi börjar närma oss rapportsäsongen där bland annat Electrolux kommer med rapport den 20 juli. Svenska Handelsbanken skriver att man ser en fortsatt svag konsumentefterfrågan, något som gör att man har valt att sänka sina prognos för rörelseresultatet med 7% för kvartalet.

Däremot förväntar man sig en tydlig sekventiell förbättring av resultatet då Q2 förra året drabbades hårt av kriget i Ukraina. Om denna trend fortskrider så är bankens tro att aktien kommer att utvecklas väl.

”Därtill är jämförelsetalen lätta från och med det tredje kvartalet, vilket bör innebära ett fortsatt bra vinstmomentum. Om kvartalsresultatet skulle bli lägre än vad konsensus räknar med och aktien tar stryk av detta, ser vi det därför som ett bra köpläge”, skriver banken i sin analys.

Handelsbanken upprepar sin kortsiktiga rekommendation köp och långsiktiga rekommendation Outperform. Aktien handlas i veckans inledande handeln upp ungefär 0,3%.

Dela med dig