Aktiespararna

Storbanken: Aktien ser billig ut efter rapporten

Av Eric Emanuelsson
31 juli 20232 min lästid
Swedbank ser köpläge i Bilia efter bolagets Q2-rapport och höjer nu sin rekommendation till köp.

Swedbanks analyshus Kepler Cheuvreux skriver i en ny analys att Bilias Q2-rapport visade på en utveckling i linje med förväntningarna.

”Stabil serviceutveckling och bilförsäljning som fick stöd av lägre nybilslager och god efterfrågan på begagnade bilar”, skriver analyshuset.

Kepler Cheuvreux konstaterar att Bilias utsikter för nybilsförsäljningen är något försiktiga, men att bolaget också argumenterar för att den viktiga flott- och tjänstebilsförsäljningen och servicen är mer motståndskraftig mot lågkonjunkturen.

Orderingången för nya bilar var ned 41%, medan flott- och företagsbilssegmentet utvecklades väl.

Utvecklingen gynnar Bilia

Analyshuset skriver att faktumet att bilar blir allt mer tekniskt avancerade gynnar Bilia.

”För att stödja investeringar i nödvändig utrustning behövs större verkstäder och bättre utbildad personal. Övergången till fossilfria bilar stöds av systemet med bonus-malus och genom kundernas vilja att köra miljövänligt, särskilt bland tjänstebilar som är Bilias viktigaste segment”, skriver man.

Kepler Cheuvreux förväntar sig att serviceförsäljningen för Bilia kommer att stödjas av en åldrande bilpark och en förbättrad serviceeffektivitet i de förvärvade bolagen. Man tror också att bilförsäljningen kommer att stödjas av övergången till elektrifierade fordon, främst inom tjänstebilssegmentet, medan privatkonsumenter fokuserar mer på begagnade bilar.

Lågt värderad och hög direktavkastning

Analyshuset bedömer nu att Bilias värdering är attraktiv, med ett P/E-tal på 9 och en direktavkastning på cirka 8%, och höjer därmed rekommendation till Köp.

Riktkursen sätts på 125 kronor.

I dag kostar en aktie drygt 110 kronor, vilket ger en uppsida på cirka 13%.

BiliaMedia och analyshus

Dela med dig