Aktiespararna

Storbanken: Det kan pressa H&M:s utdelning

Av David Flatbacke-Karlsson
19 juni 20171 min lästid

H&M fortsätter att ha det motigt.
Nu får pressade klädjätten ytterligare en försvagad rekommendation av ett analyshus.

2017 har varit av trist karaktär. H&M har fått kritik i massvis och missat att infria marknadens högt ställda förväntningar. Något som, tillsammans med den ökande konkurrensen inom både fysiska och e-handelssegmentet, fått aktien att tappa omkring 20 procent i värde.

Analyshusen har inte varit sena att reagera på H&M:s framfart, och flera firmor har förändrat sin syn på storbolaget. Så sent som i fredags sänkte Barclays Capital, Swedbank och Goldman Sachs respektive riktkurs.

Nu är det Credit Suisses tur att ge H&M ett sämre omdöme. Den schweiziska storbanken sänker riktkursen till 185 från tidigare angivna 190 kronor och behåller underperform (minska) som rekommendation, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

H&M-aktien har inte rört sig nämnvärt på Stockholmsbörsen hittills på måndagen. Vid 11.15-tiden handlas den runt 202-kronorsstrecket.

”Sätter press på utdelningen”

Credit Suisse menar att två aspekter ställer till det för H&M. Missade försäljningsmål och stigande lagernivåer väntas pressa H&M ytterligare och göra det svårt att behålla den aktuella utdelningspolicyn, framgår det ur analysen, uppger Nyhetsbyrån Direkt.

Dela med dig