Aktiespararna

Storbanken: Köp aktien i pressade sektorn

Av Jessika Bouveng
5 juli 20231 min lästid
Fastighetssektorn har länge varit pressad det senaste och flera aktörer på marknaden har ställt sig försiktiga till aktierna. Ett av bolagen inom sektorn kom idag med rapport och Swedbank skriver i en ny analys att man ställer sig fortsatt positiv till aktien.

Under onsdagsmorgonen kom fastighetsbolaget Platzer med rapport för det andra kvartalet. Böckerna redovisade högre hyresintäkter men något lägre förvaltningsresultat och aktien backar initialt på onsdagsbörsen.

Swedbank skriver i en nya analys att bolagets Q2 rapport kom in något under deras förväntningar. Förvaltningsresultatet och substansvärdet kom in 3% under bankens estimat.

”Nettouthyrningen på 9 miljoner kronor är fortfarande positiv, även om den drivs av utvecklingsprojekten, och uthyrningsgraden är oförändrad jämfört med föregående kvartal på 92 procent. Den genomsnittliga finansieringskostnaden ökade från 3,66 procent till 4,16 procent, vilket landade över vårt estimat på 3,91 procent. Vid en första titt på rapporten bedömer vi att det föreligger 2-6 procents nedåtrisk för FFO och substansvärdet för helåret 2023.”

Vidare så skriver banken att aktien kommer att underprestera marknaden idag. I sin analys så skriver även Swedbank att man väljer att upprepa sin köprekommendation med riktkurs 105 kronor. Aktien handas i skrivande stund för cirka 83 kronor.

Dela med dig