Aktiespararna

Storbankens lista: 19 aktier med köpstämpel

Av Eric Emanuelsson
6 december 20223 min lästid
Det är en lista på de aktier som banken tror mest på i nuvarande marknadsklimat.

Swedbank har släppt en ny uppdatering av sina sektorfavoriter just nu på Aktiellt.

Swedbank konstaterar till en början att det råder en stor osäkerhet om den ekonomiska utvecklingen, och att det innebär att marknaden är känslig och att sannolikheten för ”stora svängningar på börsen också är förhöjd”.

Men, när det kommer till bankens favoritaktier just nu, så görs inga ändringar från tidigare uppdatering.

Därför kan vi konstatera att när det gäller konsumentbranschen, så tror Swedbank mest på Electrolux, Embracer och Hennes & Mauritz.

Småspararfavoriten Embracer föll rejält efter sin kvartalsrapport för några veckor sedan, men nu står aktien i ungefär samma kurs som före raset och är upp drygt 9% på en vecka.

Swedbank tror dock att aktien har bra mycket mer att ge, och har satt en riktkurs på 99 kronor, vilket resulterar i en uppsida på över 100% från dagens nivåer.

Vad det gäller fastigheter och bygg så tror banken på SBB, Nyfosa och Skanska. SBB rusade under gårdagen och fortsätter starkt även under tisdagen.

Aktien, som tidigare i år rasat på börsen, är upp hela 46% på tre månader. Rusningen går framförallt att förklaras genom en positiv kvartalsrapport, nyheten om att bolaget utreder en avknoppning, samt den stora Brookfield-affären som marknaden tolkade väl, samt att blankare har börjat täcka sina positioner.

Trots att akten gått så starkt senaste månaderna så ser Swedbank en fortsatt uppsida och har satt en riktkurs på 24 kronor. I dag handlas aktien för drygt 22 kronor.

I Bank/Finans så tror Swedbank mest på Investor, Nordea och SHB.

Investor har också gått starkt på slutet. I september och början på oktober låg aktien på runt 160 kronor styck, och nu är den uppe på 195 kronor. Bankens riktkurs är dock 215 kronor, vilket ger en uppsida på över 10%.

När det kommer till verkstad så tror banken mest på bland annat Assa Abloy, Atlas Copco och Sandvik. De tre verkstadsjättarna har också tagit ett rejält skutt uppåt under börsrallyt som varat under de senaste veckorna.

Störst uppsida ser banken hos Assa Abloy, där man satt en riktkurs på 335 kronor, att jämföra med dagens kurs på 240 kronor.


Samtliga Swedbanks sektorfavoriter:

Electrolux

Embracer

Hennes & Mauritz

SBB

Nyfosa

Skanska

AstraZeneca

Calliditas Therapeutics

SSAB

Investor

Nordea Bank

SHB

Millicom

Hexagon

Telia

Munters

Assa Abloy

Atlas Copco

Sandvik

Securitas

Samtliga bolag har en köprekommendation från Swedbank, förutom Astrazeneca som har behållrekommendation.

Dela med dig