Aktiespararna

”Större bubbla än någonsin – börsen kommer rasa 50 procent”

Av David Flatbacke-Karlsson
8 oktober 20182 min lästid
Stigande långräntor är ett tecken på i vilken riktning marknaden är på väg. Ett kraftigt börsfall är oundvikligt, menar en pessimistisk expert. – Det finns inget sätt att skydda sig på, säger tidigare presidentkandidaten Ron Paul till CNBC.

Den amerikanska 10-årsräntan har nått en nivå på långt över 3 procent – den högsta på sju år.

Det är en tydlig indikation på att en recession närmar sig.

Utvecklingen kommer att ge börsen ordentligt med stryk, enligt meriterade ex-politikern och marknadspessimisten Ron Paul.

Han betonar att det inte kommer att gå att sätta stopp för korrektionen som stundar.

– Det finns inget sätt att skydda sig på, som jag ser det. Vi är oerhört nära nu. Jag skulle bli förvånad om inte alla håller med om det jag säger vid den här tiden nästa år, säger han till CNBC (https://www.cnbc.com/2018/10/05/ron-paul-us-barreling-towards-a-recession-and-theres-no-escape.html).


”Kommer att hända”

Republikanen Ron Paul, som var aktuell som presidentkandidat inför kampanjerna till 2008 och 2012 års val, har gjort sig känd för vara en libertarian, vars fokus ligger på så lite statlig påverkan som möjligt, och en pessimist gällande ekonomin och aktiemarknadens utveckling.

Nu understryker han att den lättvindiga penningpolitiken i USA efter finanskrisens utbrott hösten 2008 kommer att få stora konsekvenser i bland annat en kraftigt stigande inflation, vilket kommer att slå hårt mot viktiga delar av ekonomin.

– När du både lever och spenderar över dina tillgångar kommer det alltid en reaktion förr eller senare, säger Ron Paul.

Det är inte första gången som Ron Paul kommunicerar en ytterst trist syn på börsens framtid. Hittills har han inte riktigt fått rätt i något av sina uttalanden. Men nu är läget annorlunda. Ett ras på 50 procent lurar runt hörnet inom en inte alltför lång tidshorisont, tror 83-åringen.

– Det kommer att hända. Bubblan är större än någonsin, säger Ron Paul.


Dela med dig