Aktiespararna

Storskogens vd Daniel Kaplan avgår - kritik mot valet av ny tillförordnad vd

Av Finwire/Redaktionen
19 februari 20241 min lästid
Storskogens aktie klättrar under måndagen.
Förvärvskonglomeratet Storskogens vd och medgrundare Daniel Kaplan kommer att avgå från posten efter att ha rådgjort med styrelsen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Christer Hansson som är EVP Head of Bussiness Area Trade sedan 2016 går in som tillförordnad vd. En rekryteringsprocess för Kaplans ersättare ska inledas.

Nordea dömer dock ut Storskogens val av Hansson. Till Dagens industri säger bankens analytiker Carl Ragnerstam att banken är "väldigt skeptiska" över valet.

Kritik mot valet av tillförordnad vd i Storskogen

Ragnestam anser att Hansson vid rodret endast kan funka under en väldigt kort period eftersom affärsområdet han ansvarar för haft den sämsta utvecklingen i koncernen och är det område som stått för de sämsta förvärven. Affärsområdet anses av Nordea också ha orsakat störst värdeförstöring för aktieägare.

Ragnestam anser att en ny vd bör rekryteras externt. Samtidigt uppger banken att det är ett viktigt steg att Daniel Kaplan lämnar eftersom prestationen varit långt ifrån dess fulla potential under flera år.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig