Du är här

2018-06-19

Strategens favoritaktier: ”Finns uppsida”

wysiwyg_image

Experten ser en börsutveckling som mattas av.
Men i två sektorer går det att göra stora fynd, anser han.

Tjurmarknaden är på väg att äntra en ny fas – och tappa i slagkraft.

Det innebär dock inte att det inte går att hitta intressanta bolag att köpa.

Jeffrey Mills, investeringsstrateg på PNC Financial, har fått korn på två typer av aktier som kan komma att leverera starkt framöver.

MISSA INTE: Analytikern: ”Chansköp med fallhöjd”

De senaste åren har varit av gynnsam karaktär sett ur ett amerikanskt börsperspektiv. Att alla index ska kunna hålla det höga tempot uppe är nästintill otänkbart, i proffsets ögon.

– Marknaden hämtar andan. Olika betydande fundament kommer att visa på olika saker. Vi har en stabil tillväxt och stark vinsttillväxt, men också multiplar som har kommit ned, säger Jeffrey Mills, investeringsstrateg på PNC Financial, till CNBC.

LÄS OCKSÅ: Proffsens val – höjer småspararfavoriten

Här är favoriterna

Jeffrey Mills gillar aktier inom två särskilda sektorer extra mycket.

– Om du är underviktad borde du ta chansen att vikta upp inom energisegmentet. Det har varit överköpt tidigare, men nu börjar det att stabilisera sig. Vi passar på att stärka upp oss, säger Jeffrey Mills, och fortsätter:

– Sedan fortsätter vi att gilla banker. Det handlar inte så mycket om höjda räntor, utan mer om avreglering och lånetillväxt.

SE ÄVEN: Här är Aktiespararens börselva

Investeringsstrategen är samtidigt övertygad om att 2018 har alla möjligheter att bli ett relativt bra börsår när det väl är dags att sätta punkt i december.

– Ett återhämtningsår innebär, som jag ser det, att det värsta tänkbara scenariot inte är så dåligt samtidigt som det bästa tänkbara scenariot inte är jättebra. Jag tror på en avkastning på mellan 4 till 7 procent totalt, säger Jeffrey Mills till CNBC.

YTTERLIGARE LÄSNING: Analyshusens syn på Epiroc

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.