Aktiespararna

Strategichefens råd: ”Spänn fast säkerhetsbältet”

Av David Flatbacke-Karlsson
15 augusti 20182 min lästid

Håll i er, sparare.
En skakig resa kan vänta på börsen framöver.
– Det finns risk för ordentliga svängningar, säger Christopher Harvey, strategichef på Wells Fargo Securities, till CNBC.

En potentiell skuldkris i Turkiet kan komma att påverka hela världen.

Det är läge att förbereda sig på börsturbulens de stundande veckorna, menar en ansedd expert.

– Det finns risk för ordentliga svängningar på marknaden. Vi rekommenderar våra kunder att inte bränna sig i onödan. Vikta ned lite och var mer selektiv, säger Christopher Harvey, strategichef på Wells Fargo Securities, till CNBC.

Ingen större oro

Det är dock inte så att Christopher Harvey har blivit överdrivet pessimistisk. Han tror snarare att volatiliteten är mer kortsiktig och inte inledningen på en större nedgång.

– Vi kommer inte att få se något större säljtryck. Om det nu blir så kommer det att landa runt 2–3 procent, säger han.

Strategichefen har, sett ur åtminstone ett medellångt perspektiv, en positiv syn på börsen. Han ser framför sig hur S&P 500-index når 2,950 punkter före slutet av 2018. Det skulle innebära en uppgång på cirka 4 procent jämfört med den aktuella nivån.

– Vi är fortsatt konstruktiva på marknaden, men vi tror att investerare bör börja vara mer försiktiga och noggranna när det kommer till att göra val än tidigare, säger Christopher Harvey till CNBC.

För att trygga sin portfölj kan det vara sunt att lätta på innehav beståendes av teknik- och momentumaktier, anser Christopher Harvey.

Dela med dig