Aktiespararna

Succérapporten får småspararfavoriten att stiga kraftigt

Av Nyhetsbyrån Direkt
27 juli 20182 min lästid

Securitas redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar, ebita, på 1.286 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018.

Analytikernas prognos var ett rörelseresultat före avskrivningar på 1.241 miljoner.

Försäljningen uppgick till 25.466 miljoner kronor. Analytikerna hade räknat med en försäljning på 25.011 miljoner kronor.

Bolaget har inlett ett kostnadsbesparingsprogram i affärsområdet Security Services Europe som kommer att genomföras under det andra halvåret 2018.

"Vi är inte nöjda med rörelsemarginalen i affärssegmentet och vi har identifierat ett antal förbättringsområden som kommer att bidra till rörelseresultatet i affärssegmentet", säger vd Magnus Ahlqvist i delårsrapporten.

Rörelsemarginalen för Security Services Europe uppgick under andra kvartalet till 5,1 procent (5,2) och för första halvåret till 5,0 procent (5,1). Inför rapporten var en marginal på 5,2 procent väntad för affärsområdet, enligt SME Direkt.

Omstruktureringskostnaderna beräknas uppgå till 200-250 miljoner kronor och kommer att redovisas i det tredje kvartalet 2018 som en jämförelsestörande post. Den förväntade återbetalningstiden är cirka 2 år och besparingarna kommer att synas i det fjärde kvartalet 2018 men mest under 2019, heter det.

Bolaget hade vid tjugo över ett gått upp med nästan 4 procent.

FÖLJ SECURITAS

Jag godkänner att mina uppgifter behandlas i enighet med GDPR och Aktiespararnas integritetspolicy Läs integritetspolicy här

SECURITAS KURSUTVECKLINGDela med dig