Aktiespararna

Sweco ökar omsättning - ebita-resultatet var högre än väntat

Av Finwire/Redaktionen
16 maj 20242 min lästid
Swecos vd Åsa Bergman .
Teknikkonsulten Sweco redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Rörelsevinsten minskade men var högre än väntat.

Swecos omsättning steg 8,1% till 7 720 miljoner kronor (7 140). Utfallet kan jämföras med Modular Finance analytikerkonsensus som låg på 7 722. Den organiska försäljningstillväxten var 4%.

Ebita-resultatet uppgick till 793 miljoner kronor (849), väntat 749, med en ebita-marginal på 10,3% (11,9).

Rörelseresultatet blev 778 miljoner kronor (839). Rörelsemarginalen var 10,1% (11,8).

Resultatet efter skatt blev 558 miljoner kronor (625).

Resultat per aktie uppgick till 1,55 kronor (1,75).

"Vårt fokus framåt är tydligt: att ta tillvara tillväxtmöjligheter på marknaden och leverera fortsatt lönsam tillväxt, med för­bättrade marginaler. Detta kräver satsningar inom attrak­tiva segment i kombination med kraftfullt riktade åtgärder för att optimera vårt erbjudande och vår effektivitet", uppger vd Åsa Bergman i rapporten.

Sweco genomför åtgärder i Storbritannien och fler personalminskningar genomförs under det första halvåret.

"Åtgär­derna vi vidtar i Storbritannien, justeringarna av personal­styrkan i Finland, Norge och Sverige, är - tillsammans med den pågående organisatoriska översynen inom alla affärs­områden - utformade för att öka effektiviteten. En smidig, effektiv och kundfokuserad organisation har alltid varit och fortsätter att vara vårt framgångsrecept", uppger Bergman.

Sweco lämnar ingen prognos.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig