Aktiespararna

Bravida Swedbanks nya favorit i Fokusportföljen

Av Elin Hanspers
5 mars 20242 min lästid
Swedbanks chefstrateg Mattias Isakson.
Swedbank plockar in installations- och servicebolaget Bravida i Fokusportföljen.

Swedbanks Fokusportfölj är en fokuserad och diversifierad svensk basportfölj som bygger på Swedbanks tematiska aktiestrategi och Kepler Cheuvreux´s fundamentala bolagsanalys. Nu adderas Bravida inom verkstad.

Ser god stabilitet i intjäningen

Bravida, Sveriges ledande installations- och servicebola, anses gynnas av gångsiktigt strukturella trender såsom den gröna omställningen, skriver Swedbank.

Vidare pekar de på att Bravidas exponering mot byggsektorn endast är 7% av intäkterna, och att försäljningsutsikterna därför ter sig vara stabila.

Goda förutsättningar för förvärv

Bolagets affärsmodell bygger i stor utsträckning på förvärvad tillväxt, fortsätter Swedbank, som ser goda förutsättningar för ytterligare förvärvad tillväxt även framöver. Det anses dessutom finnas gott om potentiella förvärvsobjekt.

Vidare ses Bravida kunna vidhålla en relativt stabil rörelsemarginal de kommande åren och motståndskraften i bolaget ses som god även under perioder med svagare ekonomisk utveckling.

”Givet de starka finanserna, dess förutsägbara marginaler, och växande orderingång ser vi således att rådande värdering på 10,4 Ev/Ebit 2024e (P/E13,2) ter sig attraktiv, inte minst med tanke på att ytterligare förvärvledd tillväxt inte ligger med i våra prognoser. Vi ser även visst stöd från en stabil direktavkastning om dryga 4%”, skriver Swedbank som har en köprekommendation med riktkurs 93 kronor på aktien.

För att bereda plats för Bravida i Fokusportföljen sänks vikten med två procentenheter vardera i Alimak och New Wave. Swedbank kommenterar att bolagen haft en mycket stark kursutveckling den senaste tiden.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig