Aktiespararna

Tele2 i linje med förväntningarna

Av Finwire/Redaktionen
18 april 20242 min lästid
Tele2 redovisar rapport för det första kvartalet.
Teleoperatören Tele2 redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Underliggande ebitda kom in bättre än väntat. Rörelseresultatet var sämre än väntat.

Omsättningen steg 2,0 procent till 7 152 miljoner kronor (7 009). Utfallet kan jämföras med bolagets analytikerkonsensus som låg på 7 212.

Tjänsteintäkterna från slutkund ökade med 4 procent till 5 340 miljoner kronor (5 113). Enligt bolaget beror detta på en stark utveckling inom samtliga verksamhetsområden.

Underliggande ebitda uppgick till 2 928 miljoner kronor (2 853), väntat 2 896, med en underliggande ebitda-marginal på 40,9 procent (40,7). Resultatökningen beror på att tillväxten i tjänsteintäkter från slutkund översteg kostnadsinflationen.

Vd kommenterar rapporten

Vd Kjell Johnsen uppger att bolaget har fått en bra start på året.

“Efter att ha byggt upp momentum i vår svenska verksamhet under 2023 ser vi nu fortsatt tillväxt samtidigt som vi bibehåller ett högt tempo i vår 5G-utrullning och digitala transformation. Utvecklingen i Baltikum är också god, främst drivet av en stark utveckling i Litauen”, säger Johnsen.

Han kommenterar också framtiden.

“När vi nu går in i Q2 är vi försiktigt optimistiska om att konsumentsentimentet i våra verksamheter gradvis kommer att förbättras i takt med att vi ser minskad inflation och lägre räntor på våra marknader”, säger Johnsen.

Bolaget upprepar sin guidning för 2024 och finansiella utsikter på medellång sikt.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig