Aktiespararna

Tesla-aktien ned på börsen efter sänkt rekommendation

Av Finwire/Redaktionen
13 mars 20241 min lästid
Wells Fargos analytiker sänker sin rekommendation för elbilstillverkaren Tesla.
Teslas aktie faller efter sänkt rekommendation från Wells Fargo.

Wells Fargos analytiker sänker sin rekommendation för elbilstillverkaren Tesla till undervikt, från tidigare jämvikt. Riktkursen sänks från 200 till 125 dollar.

Övervärderad aktie

Wells Fargo anser att Tesla är rejält övervärderad, särskilt i förhållande till de övriga aktierna inom "Magnificent Seven" som består av Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia och Tesla.

"Vi ser en nedåtrisk för volymen eftersom prissänkningar har en avtagande effekt", kommenterar analytikern Colin Langan. Han ser risk för fler besvikelser i leveranssiffror och fler prissänkningar framöver.

Wells Fargos estimat för Teslas vinst per aktie är 32 procent respekt 52 procent lägre än konsensus för 2024 respektive 2025.

Lansering dröjer

Det kommer också dröja tills Teslas nästa stora lansering sker. Det handlar om nästa generations kompakt-SUV, som kallas för Model 2 och förväntas komma under andra halvåret 2025.

Teslas aktie är i skrivande stund ned 2,2 procent till 173,73 dollar i förhandeln i New York. Det är därmed en rejäl fallhöjd ned till Well Fargos riktkurs på 125 dollar.

LÄS MER: Uppsidan i Big Tech är begränsad 2024

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Marknadsnyheter

Dela med dig