Aktiespararna

Thules rapport för Q1 i linje med förväntningarna

Av Finwire/Redaktionen
26 april 20242 min lästid
Fritidsproduktbolaget Thule redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Rörelseresultatet var i linje med förväntat.

Omsättningen steg 8,7 procent till 2 420 miljoner kronor (2 226). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 2 431. Den organiska tillväxten uppgick till 8,0 procent.

Justerat för valutakursförändringar ökade försäljningen med 8,0 procent.

Rörelseresultatet blev 412 miljoner kronor (382), väntat rörelseresultat var 418. Rörelsemarginalen var 17,0 procent (17,2).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 89 miljoner kronor (19).

Bruttomarginalen för det första kvartalet uppgick till 41,2 procent (41,2).

Thule lämnar ingen prognos.

"Går in i en intensiv period"

Året har börjat bra och Thule mår bra, uppger vd Mattias Ankarberg.

"Vi fortsätter att satsa långsiktigt på det som skapar värde för Thule: produktutveckling, fler produktkategorier, ökad synlighet mot konsument och ökad effektivitet i vår försörjningskedja. Vi går nu in i årets allra mest intensiva period, med många produktlanseringar och högsäsong för både försäljning och fabriker. Vi tar oss an vårsäsongen med hög energi och väl förberedda planer, och jag ser fram emot ett fortsatt händelserikt 2024", skriver han.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig