Aktiespararna

Tidigare kursraketen får köpstämpel efter raset

Av Jessika Bouveng
22 november 20221 min lästid
Analyshuset DNB Markets inleder sin bevakning av installationsbolaget Instalco med en köprekommendation, skriver nyhetsbyrån Direkt.

Man menar att bolaget står väl positionerat i en marknad som är attraktiv och har långsiktiga tillväxtfaktorer. Ytterligare en fördel menar man är att Instalco ses som relativa vinnare när fler kunder önskar minska sin energiförbrukning.

Riktkursen är 50 kronor.

Något som gynnar bolaget är att med högre energipriser blir återbetalningstiden på energibesparande system kortare och därmed ökar efterfrågan på installationstjänster.

Vidare ser DNB att Instalcos affärsmodell har en stark kassagenererande potential samt så har bolaget god förmåga att hålla sin skuldsättning på låg nivå med en stabil bita-tillväxt och stadigt kassaflöde.

I sin analys tar DNB under 2023-2024 höjd för en avtagande organisk tillväxt. Detta som konsekvens av en generell nedgång i byggsektorn och ökade behov för avskrivningar av förvärvsrelaterade immateriella tillgångar.

Instalco har tidigare beskrivits som en kursraket, då den klättrade rejält på börsen under 2020 och 2021 och hade en toppnotering på nästan 100 kronor aktien. I dag handlas den för nästan 45 kronor per aktien, efter att aktien backat 48% på börsen i år.

Totalt är aktien upp 250% sedan noteringen under våren 2017.

Aktietips

Dela med dig