Aktiespararna

Tidningen: Fyra aktier att köpa nu när börsen rasar

Av Finwire/Redaktionen
20 mars 20232 min lästid
Börsveckan köpstämplar - tror på stark kursutveckling 2023.

Börsveckan ger köpråd för Loomis, Novo Nordisk, Rejlers och Nordisk Bergteknik i den senaste utgåvan. Tidningen ger ett positivt utlåtande om Calliditas samt lämnar rådet avvakta för Drillcon.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

De svenska institutionerna ratar Loomis samtidigt som verksamheten utvecklas starkt till en låg värdering. Kontantdöden låter vänta på sig, bedömer Börsveckan och ger köpråd för aktien. Loomis har gått starkt under 2023 och är plus drygt 16%.

Danska diabetesjätten Novo Nordisk värdering är hög i absoluta tal, men attraktivt givet den långsiktiga höga tillväxtpotentialen. Tidningen köpstämplar aktien på tolv månaders sikt. Aktien är plus 4,22% i år.

Värderingen lockar

Teknikkonsulten Rejlers har fått ordning på lönsamheten och växer både organiskt och genom förvärv. Aktiens värdering lockar alltjämt, anser Börsveckan som behåller sitt köpråd. Aktien är plus drygt 7% i år, men har haft det stormigt i turbulensen som varit senaste veckan och är back 7% under de senaste sju dagarna.

Det lilla borrtjänstbolaget Drillcon levererade ett stabilt bokslut men osäkerheten på tillväxtfronten är hög nu när konjunkturen viker. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Tror på bolaget i en lågkonjunktur

Nordisk Bergteknik lämnade ett starkt bokslut och aktien har fått en fin start hittills i år. "Risker saknas inte men vi tror att bolaget kan klara sig väl i en svagare konjunktur", skriver tidningen och ger köpråd.

Positiva studiedata från Calliditas inger förtroende. Bolaget har två preparat i kommersiell fas, en bra pipeline och flera triggers på horisonten. "Med bra potential och låg risk framstår aktien som ett av de bättre valen i forskningssektorn", skriver Börsveckan utan att ge ett tydligt råd för aktien.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärer i våra aktieportföljer och nyheter sammanfattade.


LÄS MER: Det köper och säljer våra analytiker i börsoron - senaste inlägget i Korta Portföljen

Aktietips

Dela med dig