Tidningen ger köpråd för kursrasaren - nu är aktien billig
Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.
Getinge släppte nyligen en vinstvarning och aktien är nu billig enligt Börsveckan. Det konstateras att Getinge har som ambition att växa med 4-6 procent organiskt per år med en justerad vinst per aktie som ökar 10 procent årligen.
"Kommer man i närheten av detta så är aktien väldigt attraktiv i nuvarande börsmiljö där vi kliver in i en lågkonjunktur. Även om man inte når hela vägen så torde nedsidan vara begränsad efter kursraset i veckan som gick. Vi behåller köprådet tills vidare", skriver Börsveckan.
Arbona beskrivs som ett investmentbolag som flyger lite under radarn. Börsveckan uppskattar att rabatten kan vara uppåt 20 procent och sätter köp, men uppmanar till att vara selektiv med köptillfället med tanke på aktiens låga likviditet.
Sdiptech levererade en historiskt hög lönsamhet i första kvartalet. Samtidigt är skuldsättningen hög, liksom räntekänsligheten och Börsveckan vågar inte köpa i nuläget.
"Vi vill vänta och se hur pass motståndskraftigt bolaget är under en lågkonjunktur innan vi anser att det råder köpläge i Sdiptech", skriver tidningen.
Tidningen tror på tuffare tider
När det gäller Devport måste man nästan se positivt på cykliskt och fordonsindustrin för att gilla aktien. Börsveckan tror snarare på tuffare tider och hur väl rustat Devport är för en lågkonjunktur återstår att se. Rekommendationen blir avvakta.
Börsveckan skriver även om finska Metsä och menar att utsikterna är osäkra på kort sikt men över tid bedöms det att investerare kommer att uppskatta hållbarheten i kartongbolagets affärsmodell. Värderingen är försiktig.
"Metsä Board är kanske ingen kursraket, men för den som söker efter aktier som ger exponering mot hållbara industrier, och till en låg värdering, så är det helt klart ett intressant val", skriver Börsveckan.
Norska Elektroimportøren anses vara ett intressant bolag men det är fel tid.
"Hushållens svaga efterfrågan i kombination med en lite feltajmad expansion in i Sverige lockar inte. Trots en gedigen ägarlista med Aeternum Capital som huvudägare med drygt 21 procent av kapitalet, där man också köpte aktier för cirka 50 MNOK nyligen, följt av Nordea och Odin Fonder så avstår vi i nuläget. Den höga skuldsättningen är lite skrämmande", framgår det av analysen.