Aktiespararna

Tidningen: Här finns aktiefynden

Av Nyhetsbyrån Direkt
25 maj 20202 min lästid
Börsveckan rekommenderar köp i fyra aktier denna vecka: Ambea, Humana, Jetpak och Balco. Samtidigt blir rådet avvakta för Attendo och Plejd.

Ambeas lönsamhet ökade under första kvartalet i takt med att synergier och effektiviseringar realiserades från tidigare förvärv. Coronapandemin sätter käppar i hjulet för bolagets återhämtning men Börsveckan tror att det är övergående och anser att Ambea är värt en chansning. Köp blir rådet.

Omsorgsbolaget Attendo hade fin organisk tillväxt under det första kvartalet men lönsamheten är pressad, dels på grund av expansionskostnader, dels på grund av kostnadsinflation och corona. Börsveckan tror att denna trend kommer att bestå året ut och rådet blir avvakta.

Humanas rapport för det första kvartalet överträffade marknadens förväntningar men för Humana liksom sektorn i stort är coronapandemin en stor utmaning. Värderingen är dock så pass låg att aktien är köpvärd, även med politisk risk och osäkerhet från corona, skriver Börsveckan.

Budfirman Jetpack har hämmats rejält av coronapandemin men kanske inte fullt så illa som befarat. Det kan man tacka den flexibla affärsmodellen för. Dessutom skymtar en viss vändning framåt sommaren, skriver Börsveckan och behåller köprådet.

Plejd växer fortsatt mycket snabbt och vässar även bruttomarginalen. Håller den utvecklingen i sig kan aktien bli bra, men ett par frågetecken finns med i kalkylen.

"Plejd är definitivt värt att hålla under bevakning men just nu avvaktar vi", skriver Börsveckan.

Balco bygger balkonger som aldrig förr och dessutom under stigande lönsamhet. Orderingången är ett frågetecken men med en välfylld orderbok och kundbehov inom renoveringar är aktien köpvärd, enligt Börsveckan.

Dela med dig