Aktiespararna

Tidningen: Köp aktien nu - efter stora raset

Av Finwire/Redaktionen
13 mars 20232 min lästid
Bewis kursgraf senaste veckorna. .
Börsveckan ser köpläge när aktien återigen dippat - är ner tvåsiffrigt på kort tid

Börsveckan ger köpråd för norska Bewi och CAG i den senast utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Knowit, Alimak, CTEK och Christian Berner.Det norska förpacknings- och insoleringsbolaget Bewi fick köpråd av tidningen för ett år sedan. Nu värderas aktien återigen lågt, varför Börsveckan lockas av aktien som får ett förnyat köpråd.

It-konsultbolaget Knowit har expanderat kraftigt genom förvärv samtidigt som lönsamheten släpat efter. Värderingen är inte dyr men inte heller billig i sektorn, bedömer tidningen som väljer att avvakta.

Låg värdering - rådet blir köp

It-konsulten CAG Group växer fint och därtill med stigande lönsamhet. "Med fin operativ trend, solida finanser, en bra kundmix och en bra avslutning på 2022 så övertygar bolaget. Lägg till det en låg värdering och rådet blir köp i CAG", skriver Börsveckan.

Hissbolaget Alimak gjorde i fjol ett jätteförvärv och bolaget genomför därför nu en företrädesemission på 2,5 miljarder kronor. "Rådet står och väger men i dag avvaktar vi i Alimak", skriver tidningen.

Batteriladdarbolaget CTEK har också en pågående företrädesemission. Aktien har fallit med 60 procent sedan Börsveckan gav säljråd i höstas. Förväntansbilden har nu normaliserat och tidningen slopar sitt gamla säljråd och det nya rådet blir avvakta.

Teknikhandelsbolaget Christian Berner har efter underprestation och svag kursutveckling bytt vd. Det är ett intressant läge, men samtidigt stundar sämre tider, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Aktietips

Dela med dig