Aktiespararna

Tidningen: Köp aktien som inte hängt med i årets rally

Av Finwire
12 juni 20232 min lästid
Börsveckan rekommenderar köp av finska Fiskars i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för danska Matas, Better Collective, Implantica, Pagero och Fagerhult samt lämnar säljråd för Actic.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid

Produktbolaget Fiskars möter tuffa tider men lyfter man blicken så kan man se en ljusning vid horisonten. Värderingen är inte avskräckande, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Aktien har inte hängt med i årets uppgång och är minus 4,5% under 2023.

Danska skönhetsbolaget Matas fick köpråd av Börsveckan i höstas och aktien har stigit 19 procent sedan dess. Aktien är nu rimligt värderad, bedömer tidningen som sänker sitt råd till avvakta.

Better Collective är börsens mest kvalitativa affiliatebolag där grundarna gör fortsatt mycket rätt rent operativt. Tyvärr är värderingen därefter, skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

En av årets vinnare - nu blir rådet avvakta

Trots starka kliniska data och godkännanden går kommersialiseringen i Europa trögt för medicinteknikbolaget Implantica där de betalande institutionerna agerar långsamt. En viktig trigger för kursen kan dock vara ett FDA-godkännande som väntas innan årets slut. Tidningen väljer att avvakta i dagsläget.

Snabbväxaren Pagero har stora ambitioner på att etablera ett globalt nätverk för affärsdokumentation. Hittills håller bolaget vad de lovar, men det finns som alltid också risker med tillväxtraketer. Börsveckan ger rådet avvakta.

Belysningsaktören Fagerhult ser ljusa utsikter för hållbara belysningslösningar och därtill goda möjligheter på renoveringsmarknaden. Aktien är en av årets vinnare på börsen. Värderingen är nu rimlig, bedömer Börsveckan som sänker sitt köpråd från i början av 2022 till avvakta.

Det finns sannolikt uppsidepotential i gym- och fritidskedjan Actic, för den som chansar på att medlemmarna återvänder i strid ström, men den som tar chansen går på tunn is givet en ansträngd balansräkning. Värderingen är för hög, anser tidningen och ger säljråd.

Dela med dig