Aktiespararna

Börsveckan ser köpläge i Volvo, Novo Nordisk och Arjo

Av Finwire/Redaktionen
5 februari 20242 min lästid
Börsveckan ser bland annat köpläge i Volvo.
Börsveckan ger köpråd för Volvo, Kone, Novo Nordisk och Arjo i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för BHG, TF Bank, Cloetta och Byggmax.

Gamla Bygghemma har haft enorma problem de senaste åren med en tuff marknad och en rad olönsamma förvärv som nu skänks bort. BHG-aktien rusade efter bokslutet som indikerar att fjärde kvartalet kan vara en botten. Börsveckan väljer efter kursuppgången på 80 procent de senaste tre månaderna att sänka rådet till avvakta.

Börsveckan fortsätter sätta köp på Volvo

Tidningen gillar fortsatt lastbilstillverkaren Volvo och ser fram emot en fin utdelning till våren samtidigt som Börsveckan bedömer nedsidan som ganska låg givet den fortsatt låga värderingen. Köprådet som sattes för ett år sedan upprepas.

Hisstillverkaren Kone lämnade ett godkänt bokslut i januari med stigande lönsamhet. Bolaget gynnas av ett stort servicebehov och modernisering av befintliga hissar. "Allt sammantaget så är Kone ingen kursraket men ändå köpvärd givet stabiliteten och relativt försiktiga förväntningar framgent", skriver tidningen.

Faran inte över för Resurs

Efter vinstvarning från Resurs där kreditförlusterna skenar drogs även TF Bank med i raset. Bokslutet blev dock bättre än befarat och aktien återhämtade nedgången. Men än är inte faran över, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Tidningen har gillat danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk i flera års tid nu och ser ingen anledning till att förändra köprådet på 12 månaders sikt.

Godisbolaget Cloetta har gjort aktieägarna besvikna genom åren med klen tillväxt, misslyckade förvärv och och en lönsamhet som lämnar mer att önska. Fabriksbygget är därtill ett osäkerhetsmoment. Börsveckan avvaktar återigen med Cloetta.

Sänker rådet på Byggmax

Medicinteknikbolaget Arjo är på rätt spår och värderingen är fortfarande attraktiv, trots en kursuppgång med 30 procent sedan senaste analysen, bedömer tidningen som upprepar sitt köpråd.

Bygghandlaren Byggmax aktie har stigit med drygt 20 procent sedan Börsveckans köpråd i höstas. Tidningen väljer nu att sänka sitt råd till avvakta.

LÄS MER: Veckans aktie: Mycket ser bra ut - men aktien är rättvist värderad

LÄS MER: Analytikern: Det här håller inte, Electrolux

Dela med dig