Aktiespararna

Tidningen: Veckans aktieråd

Av Nyhetsbyrån Direkt
8 februari 20212 min lästid
Veckotidningen ser köpläge i vitvarubolaget Electrolux och nischbanken TF Bank. Sälj blir däremot rekommendationen för Norwegian medan tidningen anser att man ska avvakta med att investera i AAK och norska Mercell

Electrolux slog förväntningarna i sitt bokslut och visar att det har rejäl medvind under rådande pandemi och tillhörande hemmafokus, skriver tidningen som tror att det finns mer att hämta i aktien och råder till köp.

Börsveckan ser åter ett köpläge i TF Bank. Historiskt låg värdering och tillväxtmöjligheter inom e-handelslösningar lockar i nischbanken, även om konkurrensen från stora techbolag lär öka, heter det i analysen.

Håll dig borta från förlustmaskinen Norwegian, skriver Börsveckan. Flygsektorn är den största coronaförloraren och mitt i eländet befinner sig Norwegian. Aktien har imploderat och det är absolut inget läge för bottenfiske, menar tidningen.

LÄS ÄVEN: Fastigheternas uppgång och fall (https://old.aktiespararna.se/nyheter/en-skadeskjuten-vinnarsektor)

Fett- och oljetillverkaren AAK kan ståta med en imponerande historisk vinsttillväxt och verkar på en stabil marknad. Börsveckan ger dock rådet avvakta.

"Vi landar i att värderingen är tämligen rimlig i nuläget men skulle aktien dippa ner så är det alltid bra tillfälle att köpa detta kvalitetsbolag", skriver tidningen.

Den norska molntjänstbolaget Mercell verkar inom branschen för offentlig upphandling. Tillväxtpotentialen är stor, men konkurrensen likaså, konstaterar Börsveckan och ger rådet avvakta.

Börsveckan kommenterar också dataspelsbolaget Embracer efter att bolaget gjort ytterligare tre stora förvärv i veckan som gått.

"Aktien handlas alltjämt försiktigt givet den mycket starka vinsttillväxten vi ser framför oss", skriver tidningen som behåller Embracer i BV-portföljen.

Dela med dig