Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-11

Topprankad aktieanalytiker till Aktiespararna

wysiwyg_image

Aktiespararna stärker sin uppdragsanalysverksamhet genom rekryteringen av Rolf Karp, tidigare topprankad analytiker inom detaljhandel och servicebolag.

Rolf Karp arbetade under många år som aktieanalytiker hos Pareto Öhman och har bland annat rankats som Europas bästa detaljhandelsanalytiker av Starmine/Thomson Reuters. Han har också varit verksam vid Handelns Utredningsinstitut och som vice vd på New Wave Group.

- Aktiespararna satsar stort för att leverera en trovärdig analysprodukt och marknadens bästa erbjudande inom uppdragsanalys där vi i dag är en av Sveriges största leverantörer. I år har vårt analysteam utökats med åtta seniora aktieanalytiker, var och en med stark branschkompetens och lång aktiemarknadserfarenhet. I kombination med Aktiespararnas oberoende från bank och emissionsinstitut samt starka förankring bland privatinvesterare erbjuder vi en helt unik produkt för noterade bolag, säger Joacim Olsson VD för Aktiespararna.

Så sent som i december rekryterades den erfarne fastighetsanalytikern Björn Rundquist till Analysguiden. Och i mars i fjol stärktes analysteamet med en ny analyschef, Johan Högberg, samt de erfarna aktieanalytikerna Joakim Kindahl, Catarina Ihre, Thomas Nilsson, Sten Westerberg och Johan Hellström.

Analysguidens uppdragsanalys är en växande verksamhet inom Aktiespararna. Bolag som vill öka transparensen och uppmärksamheten kring sin aktie uppdrar åt en extern analytiker att bevaka bolaget och regelbundet publicera analyser. Analyserna är tillgängliga för alla på Analysguidens hemsida: https://www.aktiespararna.se/analysguiden

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.