Du är här

2017-07-13

Torsdagens rapportförlorare

Rapportsäsongen har satt igång med full fart och det var ett antal bolag som kom med besvikelser. Värst av alla på storbolagslistan var Avanza och bolaget hade vid kvart i 12 på torsdagen gått ner med över 6.5 procent.

Avanza, Castellum, Corem, OEM och Cloetta var ett par av bolagen som kom med sin Q2 rapport på torsdagen.  Deras rapporter mottogs inte särskilt väl av marknaden och de har alla förutom Corem backat på börsen.

Värst av alla på storbolagslistan har Avanza varit då investerare reagerade på lägre courtageintäkter än väntat. Aktien har vid tio i 12 gått ned med strax över 6.7 procent.

Cloetta har tagit ännu mer stryk under dagen och är ner med nästan 10 procent då marknaden blev besviken på betydligt lägre marginaler än väntat. 8.1 procent mot förväntade 12.8 procent.

Mindre dramatik i OEM och Castellum

OEM och Castellum har haft mindre dramatiska nedgångar på drygt 2.3 procent respektive 1.2 procent.

Corem trotsade de andra bolagen och lämnade in en rapport som togs emot väl. Aktien är upp med strax över 4.3 procent.

Astra Zeneca tar stryk, om än inte på rapport

Även Astra Zeneca har tagit stryk med det är inte på rapporten. Rykten sipprade ut på onsdagskvällen om att vd Pascal Soriot skulle lämna för att ta över den israeliska konkurrenten Teva. Aktien har gått ned med drygt 4.7 procent vid 12-tiden på torsdagen.

Författare Oskar Krantz

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.