Aktiespararna

Banken: Aktierna att köpa som kommer klå börsen

Av Jessika Bouveng
7 mars 20232 min lästid
Goldman Sachs har uppdaterat sin lista på aktier man tror kommer att överträffa börsen. I en av aktierna ser man en uppsida på 240%.

Analysavdelningen på den amerikanska storbanken Goldman Sachs har tagit fram en lista vid namn ”conviction”. Den består av köpstämplade aktier som analytiker förväntar sig kommer att överträffa börsen. Nyligen har man adderat tre bolag till listan, det rapporterar CNBC.

Ett av tillskotten är det australiensiska bolaget Rio Tinto som sysslar med järnmalm. Varför man tror på Rio Tinto är för att banken även höjt sin prognos för järnmalmspriserna. Analytikerna har satt riktkursen 140 dollar australiska dollar, något som ger en uppsida på 10%.

Även teknikkonglomeratet Sea, baserat i Singapore, gör plats på listan. Banken har höjt riktkursen på bolagets amerikanska depåbevis Sea Ltd, som handlas på New York-börsen, till 132 dollar. Det är en uppsida på 100% från dagens kurs.

Banken har även tagit fram ett ännu mer positivt scenario för bolaget, ett så kallat "bull case". Där har man satt en riktkurs på 219 dollar på Sea Ltd, vilket ger en uppsida på 240%.

Den siffran bygger på att börshumöret förbättras och att Seas värdering återhämtar sig till historiska nivåer, skriver CNBC som tagit del av analysen.

Under januari och sist in på listan är den kinesiska teknikjätten Alibaba. Bankens skrev så här i en analys om bolaget:

”Vi ser ytterligare uppsida i bolagets intjäningsförmåga och förväntar oss en fortsatt återhämtning för Kinas tekniksektor”.

Aktietips

Dela med dig