Aktiespararna

Tre köpvärda småbolag

Av Nyhetsbyrån Direkt
27 januari 20202 min lästid
Börsveckan har småbolagsfokus i den senaste utgåvan och rekommenderar köp av Dignitana, Novotek och Amhult 2. Däremot blir rådet avvakta för Paxman, Braincool och Eurocon, och sälj för Logistri och Devport.

Börsveckan bedömer att det finns förutsättningar för hög, uthållig tillväxt för Paxman under ett antal år framöver men tror ändå att det finns större potential i branschkollegan Dignitana. Därmed blir det avvakta för Paxman och köp för Dignitana.

Vad gäller Dignitana har bolaget en ny affärsmodell och en ny produktgeneration som kan få fart på försäljningen.

"För den som inte skyr risk så kan ett köp i Dignitana vara motiverat", heter det i analysen.

Braincool kan ha en bra tillväxtresa framför sig, med lansering i USA, marknadsgodkännande i Vietnam och Sydkorea. Det kan bli intressant, men Börsveckan väljer att avvakta med aktien för tillfället.

Novotek har en fin exponering mot den starka automationstrenden inom industrin och har accelererat tillväxttakten på sistone. Bolaget ser därtill välskött ut och har stark kassa, skriver Börsveckan och rekommenderar köp.

Logistri är en udda fågel i fastighetssektorn och mångt i mycket ett spel på att Pareto ska agera garanter för allas aktieägares bästa framför egna fickor.

"Den höga utdelningen och förhoppningen om uppvärderingar de kommande kvartalen är för bleka argument för att köpa Logistri till en premievärdering", skriver Börsveckan och råder till sälj.

Amhult, som utvecklar Amhult Centrum utanför Göteborg, handlas med substansrabatt trots att verksamheten fortlöper väl, vilket Börsveckan tror har att göra med ägarsituationen.

"Men med en substanrabatt på 10 procent som dessutom lär stiga vid en kommande omvärderingen, och projekt som går enligt plan så lutar det ändå åt köp i Amhult 2", skriver Börsveckan.

Devport fortsätter att pressas såväl på börsen som från kunderna inom fordonsindustrin. Börsveckan lockas inte och sätter sälj.

Eurocon har en fallande marginaltrend men tack vare förvärv hålls tillväxten uppe. Värderingen känns rimlig och även om Börsveckan är intresserade räcker det inte till köp utan rådet blir avvakta.

Dela med dig