Aktiespararna

Tre nya köptips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
22 oktober 20182 min lästid

Climeon får rekommendationerna avvakta.

Det framgår av veckans utgåva.

Efter Ambeas storköp av Aleris dubblas nästan omsättningen och även på lönsamhetsfronten finns en hel del att hämta på sikt, spår Börsveckan, som ger aktien rekommendationen köp.

Köp rekommenderas även för Ad City Media. Enligt Börsveckans bedömning finns goda möjligheter för fortsatt tillväxt samtidigt som värderingen inte anses särskilt hög.

Börsveckan råder däremot att sälja bildskärmsbolaget Multiq. Förvisso kan lönsamheten förbättras men värderingen attraherar inte mot bakgrund av den tuffa konkurrensen samt ökade risker med stigande e-handel, enligt Börsveckan.

För etikettsbolaget Nilörns vidkommande blir rådet i stället att avvakta. Börsveckan konstaterar att bolaget presterar "rätt hyggligt" i en prispressad bransch men att det finns farhågor gällande tillväxten.

Avvakta blir rådet även för byggkonsulten Hifab. Börsveckan skriver att en låg värdering på börsen inte lockar och att bolaget har förtvivlat svårt att växa i en tuff byggbransch.

Även för Climeon blir rekommendationen att avvakta.

"Climeon har fått ett genombrott inom orderingången i år och aktien har stuckit iväg rejält efter detta. Det är stora förhoppningar på tekniken och på bolagets intjäning just nu", skriver Börsveckan men anser att förhoppningarna redan är inbyggda i rådande kurs.

Dela med dig