Aktiespararna

Triss i köpråd från Börsveckan

Av Finwire/Redaktionen
29 januari 20242 min lästid
Börsveckan ger köpråd för Alleima, Micro Systemation och Björn Borg i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Train Alliance, Ericsson och Aerowash samt ger säljråd för Kindred.

Specialstålbolaget Alleima jobbar hårt med att öka exponeringen mot tillväxtområden som inte är lika konjunkturkänsliga som olja/gas- och metallindustrin. Det tar tid men arbetet går definitivt framåt. Börsveckan anser att aktien är fortsatt köpvärd.

Teknikbolaget Micro Systemation har haft en fin operativ utveckling under 2023. Bokslutet var åt det svagare hållet med något lägre tillväxt och en del omstruktureringskostnader. "Vi ser nedgången efter bokslutet som ett bra köptillfälle för den långsiktige", skriver tidningen.

Pressade konsumenter håller hårt i plånboken men sport- och underklädesbolaget Björn Borg lyckas trots detta uppvisa tillväxt främst tack vare fin utveckling i Sverige och Nederländerna. Börsveckan förnyar sitt köpråd för aktien.

Train Alliance är en udda fågel i börssammanhang med inriktning mot fastigheter/mark inom järnvägsnätet. Det är långsiktigt bra men avkastningen är mycket svårbedömd, anser tidningen och ger rådet avvakta.

Utsikterna för telekomleverantören Ericsson är bleka med försiktiga kunder och svag tillväxt. Sparbeting och effektiviseringar har dock gett resultat med fin lönsamhet i fjärde kvartalet. Börsveckan lockas inte av aktien och ger rådet avvakta.

Vidare kommenderas franska FDJ:s bud på bettingbolaget Kindred på 130 kronor per aktie. Tidningens råd är att sälja aktien då chansen för budhöjning bedöms som liten och pengarna kan återinvesteras i någon annan aktie.

Flygplansrengöringsbolaget Aerowash fick nyligen en genombrottsorder på 85 miljoner kronor, i linje med börsvärdet. Detta kan i bästa fall öppna för nya affärsmöjligheter. I sämsta fall betyder den inget och då är aktien klart dyr. Börsveckans råd landar i avvakta.

Dela med dig